На 5ти Мај 2012 год. во салата на Македонската културна заедница „Св.Наум Охридски“ од Виена во организација на КУД„Македонка“

Share Button

*КУД „Македонка“ од Виена* *КУД „Братство“ од Росоман/Р.Македонија* *КУД „Младост“ од Леоберсдорф/Долна Австрија* ––– – – ––– – – ––– – – ––– – – ––– – – – – – – – – – – – – – – … Continued

ФАНТАСТИЧНА ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР ВО ВИЕНА

Share Button

На 5ти Мај 2012 год. во салата на Македонската културна заедница „Св.Наум Охридски“ од Виена во организација на КУД„Македонка“ пред македонската публика се представија три фолклорни друштва: – КУД „Македонка“ од Виена, КУД „Братство“ од Росоман/Р.Македонија и КУД „Младост“ од … Continued

Новото Раководство на Управниот Одбор „Свети Наум Охридски“ Виена 2012 год.

Share Button

УПРАВНИОТ ОДБОР ЗА 2012 ГОДИНА МПЦО „СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“ ВИЕНА ПОЧЕСЕН ЧЛЕН ВО ОДБОРОТ Др. Ѓорги Филипов .   ПРЕТСЕДАТЕЛ Лазовски Димче ПОДПРЕТСЕДАТЕЛ Дoмазетовски Љупчо БЛАГАЈНИК Врглевски Илко ЗАМЕНИК БЛАГАЈНИК Аврамовски Боге СЕКРЕТАР Николовски Златко ЗАМЕНИК СЕКРЕТАР Петрески Роберт ЗАПИСНИЧАР … Continued

Македонски Фудбаски клуб Вaрдaр Виeнa

Share Button

ФК Вaрдaр Виeнa e фoрмирaн нa пoчeтokoт нa 2010 гoдинa вo Виeнa. Сe нaтпрeвaрувa вo грaдсkaтa лигa нa Виeнa 3 kлaсa. Прeтсeдaтeл и трeнeр нa kлубoт e Ицeвсkи Мирko-Mиkи. При фoрмирaњeтo нa kлубoт дојдeвмe до идejaтa дa нaпрaвимe eднo мeстo … Continued

† В Е Л И Г Д Е Н С К А – П О К А Н А †

Share Button

В Е Л И Г Д Е Н С К А – П О К А Н А Почитувани Верници, возлубени во господа браќа и сестри на Македонската православна црковна општина ,,Свети Наум Охридски,,Виена. Во пресрет ни доаѓа најголемиот Христијански … Continued

ИНФОРМАЦИЈА по ПОВОД ЗАЕДНИЧКИОТ КОНЦЕРТ НА КУД„МАКЕДОНКА“-ВИЕНА СО „БРАТСТВО-РОС“ од РОСОМАН Р.МАКЕДОНИЈА

Share Button

Почитувани членови на кратко сакаме да ве информираме за 3 дневната програма од Петок 4. Мај до Недела 6. Мај 2012 по повод доаќањето на КУД „Братство-Рос“ ПРОГРАМА Петок, 4.5.2012 15:00 ч. Пристигнување на гостите од Росоман во нашите простории. … Continued