Се побројни настапите на КУД „Македонка“ од Виена а со тоа и презентацијата на македонскиот фолклор во Австрија и пошироко!

Share Button

Почитувани, Сакаме да ве известиме за неколкуте успешни настапи што ги имаше КУД „Македонка“ во текот на Мај и Јуни 2012 г. И воедно со крајот на Јуни се заврши доста успешната сезона 2011/12. ————————————————————————————————————————– 26. Мај 2012 год. Настап … Continued

Отецот Трајче со Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ од Скопје во мпцо „Св.Наум Охридски“

Share Button

Недела 3.6.2012 Литургија со Отецот Трајче и Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ гостуваа во нашата црковна општина „Свети Наум Охридски“ потоа продолживме со музика македоснки песни и ора.

За прв пат во просторите на Македонската Културна Заедница диско журка со диџеј Игор Зотик

Share Button

Оваа техно журка или диско забава е после ракометниот натпревар: МАКЕДОНИЈА-АВСТРИЈА На забавата свои сетови ќе има диџеј Игор Зотик од Скопје – Македонија. Влезот ќе биде само 5€ сите пијалоци ќе се продаваат по цена од 2,5€

Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ од Скопје во мпцо „Св.Наум Охридски“

Share Button

Сабота 2.6.2012 со почеток во 13.00 Часот Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ ќе пејат во Peterskirche Petersplatz, 1010 Wien. Недела 3.6.2012 Литургија од 10:30 Часот Отецот Трајче со Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ ќе гостуваат во нашата црковна општина „Свети Наум Охридски“ … Continued

†„Св.Кирил и Методиј“ во Виена

Share Button

Почитувани, МПЦО „Св.Наум Охридски“ од Виена ве информира дека петок 25.05.2012г. ќе дојде свештено лице од Р. Македонијa, † Сабота, 26.05.2012г. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА ( почеток од 18:00 ч.) † Недела, 27.05.2012г. (Литургија со почеток од 10:00 ч.) Сабота 26.5.2012 … Continued

Видео снимка од изградба на новиот објект во мпцо Свети Наум Охридски Виена

Share Button

Изградба на новиот објект Свети Наум Охридски Виена Со задоволство ве известуваме дека објектот или куќата која е наменета како дом на свештеното лице, кујна со помошна просторија за црковните потреби, канцеларија за потребите на црковниот одбор, магацин и тоалети, … Continued