♥ ☯ ❀ МАСКЕНБАЛ 2016 ❀ ☯ ♥

Share Button

ЈуПиИи уште една детска манифестација!ッ

narren-0062 ♥♥♥ narren-0062 ♥♥♥ narren-0062

♫ МАСКЕНБАЛ ЗА ГОЛЕМИ И МАЛИ ♫

10910_294263620701524_385986619_n

㋡ ⓂⒶⓈⓀⒺⓃⒷⒶⓁ ㋡

Недела,13.03.2016 почеток од 13:00 час.

☛ Прочка под маска, ден на кој секој може да биде што сака 🙂

♥ Игрaње, пеење, смеење и дружење со детски песнички.

♥ На наше задоволство на овој маскембал ќе имаме гости од ЛИНЦ кој ќе не се престават со македонски ора.

Воглавно маскембал ќе помине во знакот на натпреварување со заеднички друштвени игри, за на крај сите заедно да ја избереме најубавата МАСКА на маскенбалот.

♥ За дечињата ќе има КРОФНИ, и многу други слатки работи како и богата домашна трпеза (закуски) за возрасните припремени од нашите домаќинки.

Маскенбалот ќе се одржи во просториите на
МПЦО „Св.Наум Охридски“ на Siemensstrasse 26, 1210 Wien.

* ВЛЕЗОТ е БЕСПЛАТЕН! *

(татковци, мајки, чичковци, тетки, вујковци, вујни, дедовци и баби ајде сите да се маскираме заедно со нашите МИЛИ дечиња.)

clowngeh

clowngeh