ЕДНА ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ЦРКОВНАТА ОПШТИНА „СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“ ВО ВИЕНА

Share Button

На 1 јануари 2014 година во просториите на црковната општина „Св. Наум Охридски“ Виена се одржа оснивачко собрание на македонските пензионери од градот Виена, на кое се донесе одлука за формирање на Здружение на пензионери во склоп на црковната општина каде и да биде нејзиното седиште.

10513319_859088060788544_5410476784093737898_n

На собранието за претседател на здружението беше избран г-дин Борче Лозаноски и за негов заменик г-ѓа Вера Нанунческа.

10687163_859088567455160_8893905626749047234_n

За секретар беше избран Миланче Наунчески а за благајник Стеван Дивјакоски.

10698639_859088360788514_7435048847488225151_n

10665693_859088660788484_8872022122668808907_n
Собранието донесе статут за функционирање на здружението, како и програма за работа, исто така беа избрани и назначени Живко димоски како организатор на излетите и патувањата, и Ѓорги Димов органзатор за шах турнирите (натпреварите-игрите).

10676301_859088274121856_8836326848701709850_n

Здружението на пензионерите организира секоја прва сабота во месецот така наречени СЕДЕНКИ на кои се разговара околу новостите, се игра разновидни игри, пејат песни се кажуваат вицови и приказни а сето тоа збогатено со разновидни пијалоци и закуски кој ги подготвуваат домаќинките.

10639660_859088390788511_3787372770085538049_n
10650004_859088457455171_8162648255680184857_n

Во изминатата година исто така здружението на пензионери организираше и еднодневно патување со „Тони травел“ до Братислава-Словачка.

10268403_589101781217705_8156252199569293158_n
10402068_589103411217542_5644695817881181391_n

Чест и задоволсто ни е што го имаме ова здружение, кое веќе и има околу 70-тина членови, воедно сакаме да Ве информираме дека Здружението во Сабота, 07.02.2015 година во црковната сала на Siemensstrasse 26, ќе го прослави и своето едногодишно постоење со една скромна вечера која ќе биде организирана од сите членови на здружението.
Поканети на оваа прослава се сите членови и симпатизери на пензионерското здружение „Св.Наум Охридски“ Виена, но и Ве замолуваме вашето присуство да го најавите лично кај секретарот Миланче(Миле Бреитнер) на тел. 0699 117 70 204 за навреме и соодветно да се приготви салата.

10945150_10153010997626215_1347134224_n

п.с.Здружението на пензионерите е со отворени врати за секого кој има идеи и сака да помогне при реализирање на одредени активности.

За повеќе информации околу пензионерското здружение можете и лично да се обратите до претседателот Лозаноски Борис на тел.: 0664 736 59 565

Роберт П.