ЗАЕДНО ЗА ИЗГРАДБА НА ПРАВОСЛАВНИОТ МАКЕДОНСКИОТ ЦРКОВЕН ХРАМ „СВ.ЗАЛТА МЕГЛЕНСКА“ ВО ЗАГРЕБ

Share Button

    Македонците во Загреб ќе добијат Македонска Православна Црква!

Македонската Православна Црковната Општина „Св.Наум Охридски“ од Виена на 11-ти Октомври со почеток во 20:00 часот ќе организира хуманитарен концерт за изградба на црквата „Св. Злата Мегленска“ – Загреб.
humanitarenkoncertboro

На овој концерт свој придонес ќе дадаат и македонските групи Сесија Бенд од Р. Македонија и Балканика Бенд од Р. Словенија.
На овој концерт исто така ќе имаме и делегација од Загреб која ќе ја предводи претседателката на УО на МПЦО „Св. Злата Мегленска“ – Загреб, Г-ѓа Јулијана Кениг.Воедно Ве покануваме што помасовно да се собереме на овој концерт, за и уште еднаш да ја подадеме својата рака и да им помогнеме на нашите Браќа и Сестри во Р. Хрватска.

10337705_294265717402844_155860095362130222_n

“Ајде да оставиме уште еден белег, ајде да подигнеме Божји храм и во нашите срца и во центарот на Загреб.Ајде да ја исшпишеме и оваа убавина во новата историја, ајде да го реализираме и овој преубав проект да гo изградиме и овој Храм во Европаската Епархија, како што тоа го сторија и нашите Браќа во Св.Наум Охридски – Малеме-Шветска, Св.Наум Охридски – Трингент-Швајцарија, Св.Никола – Маинц-Германија.Ајде да сториме нешто што ќе биде истовремено добро и за спасителот наш и за нас самите“

crkva[21]

Покрај загарантираната забава, за љубителите на добрата кујна се погриживме да има покрај ладните појалоци и мешана скара cо врвен скараџија, мајстор Бале.

МПЦО ,,Свети Наум Охридски" Виена ,,Hl. Naum von Ohrid Wien" Siemensstrasse 26, 1210 Wien
МПЦО ,,Свети Наум Охридски” Виена
,,Hl. Naum von Ohrid Wien”
Siemensstrasse 26, 1210 Wien

Почеток на концертот 20 час.

Влез: 10 ЕУР, за деца и младинци од 12 до 18 год. влезот е 5 ЕУР.

.

Срдечно Ве поканува,
во имeто на Црковниот Одбор
зам.сек. Роберт Петрески