Св. Наум Охридски-Чудотворец 2014

Share Button

logo mpco

Почитувани,

По повод Патронот на МПЦО Свети Наум Охридски Виена срдечно Ве покануваме
сите заедно да го обележиме и прославиме одој голем ден.

102

† Среда,02.07.2014 год. ќе се служи – Празнична Вечерна 19.00 часот

По службарата од 20:00 часот заедничка посна вечера за сите верници , која ќе биде припремена од МПЦО Свети Наум Охридски Виена.

13

† Четрвток, 03.07.2014 год. Св. Наум Охридски-Чудотворец
– Света Божествена Литургија со почеток од 09:00 часот

Според традицијата ќе се крши погачата од кумот каде и воедно се пријавува доброволно новиот кандидат за летен кум за наредната 2015 год. и потоа заеднички ручек со сите верници, кој оваа година ќе биде припремен од МПЦО Свети Наум Охридски Виена.

Ручекот ќе биде во 14:00 часот Ве молиме да се собереме во што поголем број.

1044753_599700176727335_891764474_n

По молитвите на светиот патрон наш Наум Охридски Чудотворец Господ,
да не помилува и спаси и да ни дари долговечен мир, милост, здравје и спасение.
АМИН!

Мало потсетување за летното кумство:

Св. Наум Охридски-Чудотворец 2009 год. КУМ беше Лазовски Димче
Св. Наум Охридски-Чудотворец 2010 год. КУМ беше Аврамоски Боге
Св. Наум Охридски-Чудотворец 2011 год. КУМОВИ беа Јакимовски Јонче и Мишко
Св. Наум Охридски-Чудотворец 2012 год. КУМ беше Стојаноски Стево
Св. Наум Охридски-Чудотворец 2013 год. Не се пријави никој за нов кум
Св. Наум Охридски-Чудотворец 2014 год. КУМ е МПЦО Свети Наум Охридски Виена

(ПОДАТОЦИТЕ ЗА КУМСТВОТО МОЖЕ НЕ СЕ 100% ТОЧНИ, ова е чисто информативно но во иднина ќе објавуваме точни детали кој кога и за што бил КУМ во МПЦО СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ ВИЕНА.)