Прослава на „Св.Кирил и Методиј“ во Виена

Share Button

Почитувани,
МПЦО „Св. Наум Охридски“ од Виена ве информира дека по повод престојниот празник „Св.Кирил и Методиј“ – Петок, 23.05.2014 год. во нашите простории ќе организираме прослава на која ќе имаме чест да не забавува познатиот естраден уметник,
CD-089_Petar-Necovski_2

Петар Нечовски

Покрај загарантираната забава, за љубителите на добрата кујна се погриживме да има покрај ладните појалоци и скара cо врвен скараџија.

Почеток на концертот 20 час.

Влез 10 ЕУР, за деца и младинци до 18 год. влезот е бесплатен.____________________________________________

† Сабота, 24.05.2014г. Св. Кирил и Методиј

(Божествена Литургија со почеток од 10:00 ч.)

Kiril_i_Metodij_od_Pobožje

По утринската литургија во дворот ќе се организира и пикник збогатен со скара.

– Мислиме и на љубителите на фудбалот за кој ќе се потрудиме да организираме пренос од финалето од лигата на шампиони, дуелот помеѓу Реал Мадрид и Атлетико Мадрид !!!