Хуманоста е она што човекот го прави човек!

Share Button

Хуманитарна акција во Виена наменета за домовите на деца без родители во Македонија!


podari-toplina

Македонската православна црковна општина „Свети Наум Охридски“ Виена, во соработка со ТОНИ ТРАВЕЛ, организираат хуманитарна акција за собирање на облека, обувки и играчки или покуќнина, кои ќе бидат подарени во домови на деца без родители и социјално загрозени семејства.

кебеigracki-za-deca-300x225

За оваа хуманитарна акција во просторите на црковната општина ќе има обезбедено соодветно место за собирање на стварите.

Воедно ве замолуваме секој еден од вас кој сака да биде хуман еве права прилика да се придружите и вие на оваа хуманитарна акција.

Како и каде да го сторите тоа!?

Алиштата треба да бидат исперени, испеглани и здиплени, обувките да се очистени.


obleka-550x272

– Вашите донаците треба да ги донесете во просториите на црквата, каде ние ќе се погрижиме за нивно понатамошно сортирање.

– Петок од 17:00 до 20:00 часот.
– Сабота од 17:00 до 20:00 часот.
– Недела од 10:30 до 15:00 часот.

Да ги отвориме срцата, да покажеме колку МАКЕДОНСКИОТ НАРОД знае да биде хуман, нашата мала помош, некому МНОГУ ЌЕ ЗНАЧИ!


ракаdonateclothes

За повеќе информации обратете се до црковниот одбор,
Тони(травел) или Марина тел: 0676 879 61 55 00
Свештеник: +43 680 2260404
Хуманитарната акција ќе трае неколку недели, додека не бидат собрани доволно ствари!

(подарувањето на сретствата ќе биде документирано и фотографирано)
Адреса: Siemensstrasse 26, 1210 Wien