…::: † В Е Л И Г Д Е Н † :::…

Share Button

Возљубени во Господа драги браќа и сестри,

МПЦО „Св.Наум Охридски“ од Виена ве информира дека по повод престојните црковни празници од почетокот на
Април, ќе дојде свештено лице од Р. Македонијa.
Во тој период црквата на Siemensstrasse 26, 1210 Wien, ќe биде за секој празник отворена преку целиот ден и ќe се одржуваат редовни литургии.
Сите православни верници а најмногу македонските најсрдечно ги каниме заеднички да ги прославиме престојните Велигденски празници.
Секој еден кој има потреба и е заинтересиран за црковни услуги како на пр. (светена вода, осветување на стан или деловни простории,
крштевка итн…) ве молиме да се обратите до Управниот Одбор за навреме да се организираат истите.

† Патронат на нашата црковна општина светител и чудотворец Наум Охридски,
Предвелигденски и Велигденски циклус на Богослужби

Април (Тревен)

† Четврток, 12.04.2012 Велики Четврток, читање на 12 страдални евангелија (Литургија со почеток од 19:00 ч.)
† Петок, 13.04.2012 Велики Петок, Оплакување Хрисово (Литургија со почеток од 19:00 ч.)
† Сабота, 14.04.2012 Велика Сабота, Василиева Литургија ( почеток од 10:30 ч.)
* Велигденска Богослужба
* 23:00 Повечерие
* 00:00 Објавување на Воскресенито Христово и Воскресна Литургија.

† В Е Л И Г Д Е Н

† Недела, 15.04.2012 Второ Воскресение, (Литургија со почеток од 10:30 ч.)
† Понеделник, 16.04.2012 Воскресение Христово 2. Ден (Литургија со почеток од 10:30 ч.)