Промоцијата на „ПОГЛЕДНИ УГОРЕ“

Share Button

Драги пријатели срдечно Ве покануваме на промоцијата на книгата „ПОГЛЕДНИ УГОРЕ“
од авторката Анѓелкова Деса која е родена во Велес на 16.12.1957 год. која иначе живее во Mödling/АТ.

Промоцијата ќе се одржи во просторите на МПЦО Свети Наум Охридски
на Siemensstrasse 26, Недела 17 март 2013 со почеток во 10 часот.
На промоцијата ќе присуствува и ќе има свој говор Амбасадорот на Р. Македонија Др. Ѓорѓи Филипов.


За овој авторски печат, ќе речеме:

„Станува збор за дело на култивирана поетеса која знае што е поезија, како се создава таа, без да се изнудува себеси.
Нејзиното дело, „ПОГЛЕДНИ УГОРЕ“ е однапред обмислено и со умисла создавано, песните во книгата зборуваат за духовната состојба на луѓето како на почетокот на човешкото постоење па се до денес и надешта за во една среќна иднина на луѓето кои ќе се дадат да бидат водени од бога.

Присутната публика ќе може да ужива во комплетен музичко и видео перформанс.

(Р.П.)

Comments are closed.