Menu

Месец: м.г

Мај 16
2013

Богослужби Мај/Јуни/Јули

Share Button

Богослужби во МАЈ † Петок, 17.05.2013г. ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА (почеток од 19:00 ч.) † Недела, 19.05.2013 3-та Недела на мироносиците (Литургија со почеток од 10:00 ч.) † Петок, 24.05.2013г. Св. Кирил и Методиј (Литургија со почеток од 10:00 ч.) † Петок, 24.05.2013г. ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА (почеток од 19:00 ч.) † Недела, 26.05.2013г. 4-та Недела на Раслабениот (Литургија […]

Мај 13
2013

Да се потсетиме на 2009 година

Share Button

ОСВЕТУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВО ВИЕНА „СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“ Митрополитот Европски г-дин Пимен ја освети црквата “Св.Наум Охридски” во Виена, на тој чин присуствуваа преку 300 Македонци кои живеат и работат во Виена – Австрија. Свечената литургија и чинот на осветувањето започнаа во 09:30 часот и целата литургија траеше до 11:00 часот, а после […]