Богослужби 22-23-24.03.2013 год.

Share Button

Драги Верници нека ви се лесни Постите, воедно сакаме да ве информираме дека Отецот Валентин ќе служи Богослужби во ПЕТОК САБОТА и НЕДЕЛА со почеток од 10:30 часот. -петок,22.3.13 Светите четириесет маченици во Севастија; -сабота,23.3.13 Преподобната мајка Анастасија; (Тодорова сабота) … Continued

Прочка – Отецот Валентин

Share Button

ПРОЧКА – Прости ми, нека ти е простено Почитувани верници МПЦО „Св. Наум Охридски“ од Виена ве информира дека по повод празникот Прочка (Недела на проштевањето) Отецот Валентин ќе служи: Сабота, 16.март.2013 год. Вечерна Богослужба со почеток од 18:30 часот. … Continued

Промоцијата на „ПОГЛЕДНИ УГОРЕ“

Share Button

Драги пријатели срдечно Ве покануваме на промоцијата на книгата „ПОГЛЕДНИ УГОРЕ“ од авторката Анѓелкова Деса која е родена во Велес на 16.12.1957 год. која иначе живее во Mödling/АТ. Промоцијата ќе се одржи во просторите на МПЦО Свети Наум Охридски на … Continued