Menu

Месец: м.г

Фев 17
2013

Митрополит Европски Господин Пимен

Share Button

Негово Високопреосвештенство Митрополит Европски Господин Пимен Роден во Ресен, Република Македонија, од православни родители на ден 03.10.1971 година, со световно име Сотир Илиевски. Основно и средно образование завршува во Ресен. Во учебната 1994/95 година се запишува на Богословскиот факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По завршувањето на третата година од студиите во Мај 1997 година […]

Фев 07
2013

♥♥♥ *** МАСКЕНБАЛ 2013 *** ♥♥♥

Share Button

На 23.02.2012 со почеток во 16 часот во просториите на мпцо Св. Наум Охридски на Siemensstrasse 26, 1210 Wien се организира МАСКЕНБАЛ за големи и мали. (татковци , мајки, чичковци, тетки, вујковци, вујни, дедовци и баби ајде сите да се маскираме заедно со нашите МИЛИ дечиња.) Програма: Детски песнички на кој сите заедно ќе играме, […]