Menu

Месец: м.г

Јан 19
2013

Душко Ѓероски го фати крстот во Виена

Share Button

† БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ се одбележа и во Виена! Чествувањата на Богојавление – Водици чин со кој православните верници го одбележуваат големиот христијански празник во нашата црква започнаа утрово во 10:30 часот со свечена литургија на која просуствуваа стотина верници, по студено снежно време со оветување на водите во дворот на мпцо Свети Наум Охридски […]

Јан 16
2013

Годишно Собрание 2013 – НЕДЕЛА 03.02.2013 12:00 часот

Share Button

НЕДЕЛА 03.02.2013 12:00ч Сакаме да ве информираме дека во Недела, на 03.02.2013 ќе се одржи годишно собрание на МПЦО Св.Наум Охридски-Виена! Црковниот управен одбор ве повикува – сите македонски фамилии, сите заинтересирани и симпатизери на МПЦ да дојдете и активно да земете учество! Нашите обврски како Македонци овде во дијаспората најдобро ги знаеме, а тоа […]