Menu

Месец: м.г

Ное 29
2012

*** КОНЦЕРТ НА КУД МАКЕДОНКА *** САБОТА, 15.12.2012 почеток 20 Часот

Share Button

Македонско фолклорно друштво “M A K E D O N K A“ Siemensstr. 26, 1210 Wien Email: kud.makedonka@gmx.at ZVR-Zahl 521132253 ПРОГРАМА ЗА ВЕЧЕРНИОТ КОНЦЕРТ КОЈ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА ДЕН САБОТА, 15. ДЕКЕМВРИ 2012 год. со почеток во 20:00 ч. Адреса: Siemensstr. 26, 1210 Wien Почитувани љубители на македонскиот фолклор, Со голема чест и задоволство […]

Ное 13
2012

† Божиќни и Новогодишни Празници †

Share Button

. Возљубени во Господа драги браќа и сестри, МПЦО „Св.Наум Охридски“ од Виена ве информира дека по повод престојните црковни празници од почетокот на Декември до 31-ви Јануари, ќе дојде свештено лице од Р. Македонијa. Во тој период црквата на Siemensstrasse 26, 1210 Wien, ќe биде за секој празник отворена преку целиот ден и ќe […]

Ное 10
2012

ДАНИЕЛА ТЕМЕЛКОВСКА ВО ВИЕНА

Share Button

Концерт на Даниела Темелковска во Виена!

Ное 01
2012

Дедо Мраз ќе дојде и кај нас 15.12.2012 год.

Share Button