Menu

Месец: м.г

Сеп 10
2012

Осветување на новоизградениот објект во Виена кој го освети Митрополитот Европски г.Пимен

Share Button

. Недела, 9ти Септември 2012 год. Како што беше веќе објавено денот започна со свечена Божествена литургија која ја одржа Митрополитот Европски г.Пимен помогнат со отец Зоран и отец Антоние од Вевчани, Р.Македонија. . Македонскиот верен народ и овој пат се собра во својот храм на Siemensstr. 26, и со голема и длабока почит присуствуваше […]

Сеп 10
2012

И во Виена се прослави „8ми Септември-Ден на независноста на Република Македонија“

Share Button

Сабота, 8ми Септември 2012 год. . Прослава по повод националниот празник „8ми Септември-Ден на независноста на Република Македонија“. Прослава се одржа во просториите на македонксата културна заедница во Виена и црковна општина „Св.Наум Охридски“. Гости оваа вечер беа групата „СОНАТА“ со солистката Елена Јовческа. Гостите од Македонија ни се представија со добро познатиот репертоар на […]