Menu

Месец: м.г

Авг 25
2012

Официјална Покана за сите од МКЗ Виена

Share Button

Поканата за Осветувањето на 09.09.2012 год. По повод државниот празник „8-ми Септември, Ден на Независноста на Македонија“ на 08.09.2012 год.

Авг 21
2012

По повод државниот празник „Независност на Р.Македонија“ ќе се одржи свечена прослава на која гости ќе ни бидат групата „СОНАТА“ и ЕЛЕНА Јовческа

Share Button

Исто така сакаме да ве информираме дека на ден Сабота, 8ми Септември со почеток од 20:00 часот Во просториите на Siemensstrasse 26 по повод државниот празник „Независност на Р.Македонија“ ќе се одржи свечена прослава на која гости ќе ни бидат групата „СОНАТА“ и ЕЛЕНА Јовческа од Прилеп Влез: возрасни 15 € за деца до 14 […]

Авг 21
2012

Осветување на новоизградениот објект, свечена Божествена литургија ќе одржи Митрополит Европски Пимен

Share Button

Возљубени во Бога драги браќа и сестри, Почитувани сограѓани, Сакаме да ве информираме дека на ден: Недела, 9ти Септември 2012 година со почеток од 10:30 часот Божествена литургија и осветување на новоизградениот објект свечена Божествена литургија ќе одржи нашиот ценет и сакан Митрополит Европски Пимен. После литургијата ќе започне големиот чин на осветувањето на новоизградениот […]