Menu

Месец: м.г

Мај 28
2012

За прв пат во просторите на Македонската Културна Заедница диско журка со диџеј Игор Зотик

Share Button

Оваа техно журка или диско забава е после ракометниот натпревар: МАКЕДОНИЈА-АВСТРИЈА На забавата свои сетови ќе има диџеј Игор Зотик од Скопје – Македонија. Влезот ќе биде само 5€ сите пијалоци ќе се продаваат по цена од 2,5€

Мај 25
2012

Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ од Скопје во мпцо „Св.Наум Охридски“

Share Button

Сабота 2.6.2012 со почеток во 13.00 Часот Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ ќе пејат во Peterskirche Petersplatz, 1010 Wien. Недела 3.6.2012 Литургија од 10:30 Часот Отецот Трајче со Црковниот Хор „Пресвета Богородица“ ќе гостуваат во нашата црковна општина „Свети Наум Охридски“ потоа во дворот пикник-седенка со скара и акустична музика македоснки песни.

Мај 23
2012

†„Св.Кирил и Методиј“ во Виена

Share Button

Почитувани, МПЦО „Св.Наум Охридски“ од Виена ве информира дека петок 25.05.2012г. ќе дојде свештено лице од Р. Македонијa, † Сабота, 26.05.2012г. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА ( почеток од 18:00 ч.) † Недела, 27.05.2012г. (Литургија со почеток од 10:00 ч.) Сабота 26.5.2012 по повод празникот „Св.Кирил и Методиј“ со почеток од 20:00 часот во просториите на мпцо„Св.Наум […]

Мај 20
2012

Видео снимка од изградба на новиот објект во мпцо Свети Наум Охридски Виена

Share Button

Изградба на новиот објект Свети Наум Охридски Виена Со задоволство ве известуваме дека објектот или куќата која е наменета како дом на свештеното лице, кујна со помошна просторија за црковните потреби, канцеларија за потребите на црковниот одбор, магацин и тоалети, со изградбата е при крај, се довршуваат финалните работи. Одборот на Македонската православна црковна општина […]

Мај 12
2012

На 5ти Мај 2012 год. во салата на Македонската културна заедница „Св.Наум Охридски“ од Виена во организација на КУД„Македонка“

Share Button

*КУД „Македонка“ од Виена* *КУД „Братство“ од Росоман/Р.Македонија* *КУД „Младост“ од Леоберсдорф/Долна Австрија* ––– – – ––– – – ––– – – ––– – – ––– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –– – – […]

Мај 09
2012

ФАНТАСТИЧНА ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР ВО ВИЕНА

Share Button

На 5ти Мај 2012 год. во салата на Македонската културна заедница „Св.Наум Охридски“ од Виена во организација на КУД„Македонка“ пред македонската публика се представија три фолклорни друштва: – КУД „Македонка“ од Виена, КУД „Братство“ од Росоман/Р.Македонија и КУД „Младост“ од Леоберсдорф/Долна Австрија. Оваа вечер долго ќе се памети по прикажаните сплетови, ора и песни кој […]