Menu

Месец: м.г

Апр 24
2012

Македонски Фудбаски клуб Вaрдaр Виeнa

Share Button

ФК Вaрдaр Виeнa e фoрмирaн нa пoчeтokoт нa 2010 гoдинa вo Виeнa. Сe нaтпрeвaрувa вo грaдсkaтa лигa нa Виeнa 3 kлaсa. Прeтсeдaтeл и трeнeр нa kлубoт e Ицeвсkи Мирko-Mиkи. При фoрмирaњeтo нa kлубoт дојдeвмe до идejaтa дa нaпрaвимe eднo мeстo kaдe штo ke сe сoбирaaт млaдитe луѓe и дa ги oттргнeмe koлkу мoжeмe oд oвa […]

Апр 11
2012

† В Е Л И Г Д Е Н С К А – П О К А Н А †

Share Button

В Е Л И Г Д Е Н С К А – П О К А Н А Почитувани Верници, возлубени во господа браќа и сестри на Македонската православна црковна општина ,,Свети Наум Охридски,,Виена. Во пресрет ни доаѓа најголемиот Христијански празник Велигден , Воскресението Христово. Празник на сите празници, победа на животот над смртта, соединувањето […]

Апр 08
2012

ИНФОРМАЦИЈА по ПОВОД ЗАЕДНИЧКИОТ КОНЦЕРТ НА КУД„МАКЕДОНКА“-ВИЕНА СО „БРАТСТВО-РОС“ од РОСОМАН Р.МАКЕДОНИЈА

Share Button

Почитувани членови на кратко сакаме да ве информираме за 3 дневната програма од Петок 4. Мај до Недела 6. Мај 2012 по повод доаќањето на КУД „Братство-Рос“ ПРОГРАМА Петок, 4.5.2012 15:00 ч. Пристигнување на гостите од Росоман во нашите простории. Пречек, запознавање и заеднички ручек во дворот или салата зависи од временските услови. Во нашиот […]

Апр 06
2012

Пристигна Прота Борче Лазов во Виена

Share Button

. . …::: † В Е Л И Г Д Е Н † :::… МПЦО „Св.Наум Охридски“ од Виена ве информира дека по повод престојните црковни празници пристигна свештено лице од Р. Македонијa Протата Борче Лазов кој ке престојува до 22.4.2012 година (Томина Недела). . Редослет на Богослужбите за време на Велигденските Празници: † Сабота, […]