Добре дојдовте на инфо страната од МПЦО Свети Наум Охридски Виена, оваа веб страница е изработена за подобра информираност на сите македонци кој живеат и работат во Република Австрија

Archive | КУД МАКЕДОНКА RSS feed for this section
ВЛЕЗНИЦИ ЗА ТАНЕЦ

ВЛЕЗНИЦИ ЗА ТАНЕЦ

Share Button

КУПИТЕ И РЕЗРВИРАЈТЕ ВЛЕЗНИЦИ ЗА КОНЦЕРТОТ НА ТАНЕЦ Влезниците за концертот можете да ги купите преку www.oeticket.com и на касите во: * ERSTE BANK * VOLKSBANK * LIBRO * MEDIAMARKT * NIEDERMEYER * RAIFFEISEN * SATURN и во сите трафики кој имаат систем: Trafik Plus Исто така влезниците се продаваат и во просторите на МПЦО […]

Објавено од: Секретар Роберт П.
Концерт на ТАНЕЦ  во Виена

Концерт на ТАНЕЦ во Виена

Share Button

Македонскиот државен ансамбл за народни игри и песни ТАНЕЦ од Скопје, ќе гостуваат во Виена! Сабота, 1-ви јуни 2013 организација на МПЦО Свети Наум Охридски и КУД Македонка од Виена. Почитувани љубители на македонскиот фолклор, Конечно нашата долгогодишна заедничка желба ќе стане реалност. Конечно ќе затрепери македонското срце во 7/8, а очите и душата ќе […]

Објавено од: Секретар Роберт П.
КУД МАКЕДОНКА во Словенија

КУД МАКЕДОНКА во Словенија

Share Button

(Л.Ѓ.)

Објавено од: Секретар Роберт П.
*** КОНЦЕРТ НА КУД МАКЕДОНКА   ***  САБОТА, 15.12.2012 почеток 20 Часот

*** КОНЦЕРТ НА КУД МАКЕДОНКА *** САБОТА, 15.12.2012 почеток 20 Часот

Share Button

Македонско фолклорно друштво “M A K E D O N K A“ Siemensstr. 26, 1210 Wien Email: kud.makedonka@gmx.at ZVR-Zahl 521132253 ПРОГРАМА ЗА ВЕЧЕРНИОТ КОНЦЕРТ КОЈ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА ДЕН САБОТА, 15. ДЕКЕМВРИ 2012 год. со почеток во 20:00 ч. Адреса: Siemensstr. 26, 1210 Wien Почитувани љубители на македонскиот фолклор, Со голема чест и задоволство […]

Објавено од: Секретар Роберт П.
Се побројни настапите на КУД „Македонка“ од Виена а со тоа и презентацијата на македонскиот фолклор во Австрија и пошироко!

Се побројни настапите на КУД „Македонка“ од Виена а со тоа и презентацијата на македонскиот фолклор во Австрија и пошироко!

Share Button

Почитувани, Сакаме да ве известиме за неколкуте успешни настапи што ги имаше КУД „Македонка“ во текот на Мај и Јуни 2012 г. И воедно со крајот на Јуни се заврши доста успешната сезона 2011/12. ————————————————————————————————————————– 26. Мај 2012 год. Настап во МПЦО „Св.Наум Охридски“ По покана на МПЦО „Св. Наум Охридски“ од Виена за големиот […]

Објавено од: Секретар Роберт П.
На 5ти Мај 2012 год. во салата на Македонската културна заедница „Св.Наум Охридски“ од Виена во организација на КУД„Македонка“

На 5ти Мај 2012 год. во салата на Македонската културна заедница „Св.Наум Охридски“ од Виена во организација на КУД„Македонка“

Share Button

*КУД „Македонка“ од Виена* *КУД „Братство“ од Росоман/Р.Македонија* *КУД „Младост“ од Леоберсдорф/Долна Австрија* ––– – – ––– – – ––– – – ––– – – ––– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –– – – […]

Објавено од: Секретар Роберт П.
Сите написи се користат само за информирање. Преземање, нивно користење и реемитување се можни со договор на администраторот